Oostenrijk 1.5 euro 2019 Robin Hood - zilver

€69,95 €49,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 dagen

De 1.5 euro 2019 Robin Hood is de derde munt uit een serie met als thema 825 jaar munt in Wenen. Bij deze zilveren 1.5 euro munt is gekozen voor het thema kruisvaarders die circa 800 jaar geleden leefde

Robin Hood leefde in een moeilijke tijd waar er nog geen wapens als geweren en dergelijke waren. Namelijk omstreeks 1200. De tijden waren erbarmelijk en veel mensen hadden niet te eten. 

Tegenwoordig denkt men vaak dat Robin dure objecten geld, goud, zilver e.d. stal maar juist dat klopt niet. Robin nam wat graan, een kip, eieren en melk en soms zelfs een koe mee. Dit gaf Robin dan aan de armere mensen zodat ook die te eten hadden en konden overleven.

Wat wel klopt is dat Robin Hood een scherpschutter was met pijl en boog. Hij had kleding in camouflerende kleuren en zo kon hij zich verschuilen tussen struiken en bomen. Men heeft Robin dan ook niet kunnen vinden en Robin kon de arme mensen blijven helpen.

Deze uitvoering is in uitstekende staat en zit in een beschermhoes.

  • Materiaal: 999 zilver.
  • Doorsnede: 37 mm.
  • Gewicht: 31.103 gram.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »