Cord lock - Koordstopper

Koordstoppers worden veelvuldig gebruikt in schoenen, voor het sneller strikken van veters, truien, jassen en andere kledingstukken maar ook bij tenten in bijvoorbeeld de tenttas.

Een koord stopper is in vele soorten verkrijgbaar en ook in allerlei kleuren.

In ons assortiment vindt je de kunststof koordstopper in diverse varianten zoals een variant die 2 gaten heeft en ideaal is om een rugzak af te sluiten of een capuchon te spannen. Sommigen van ons zullen zeggen een 2-gaats koordstopper of 2 gats koordstopper zoals wij ze noemen.

Ook zijn er diverse koordstoppers die maar 1 gat hebben en soms passen er 2 koorden doorheen zodat het samenspannen van 2 koorden toch lukt maar veelal id het vergeefse moeite en kan je beter variant met 2 gaten nemen in een geval als dat en de koordtopper met 1 gat gebruiken om bijvoorbeeld een jas om je middel te spannen of iets dergelijks.

De koordstopper die wij eigenlijk altijd zelf als cord lock benoemen heb je in het kunststof en in het metaal uitgevoerd.

De kunststof cord locks zijn lichter in gewicht en ook heel sterk maar een metalen koord stopper is natuurlijk altijd wat sterker. Het nadeel van een metalen versie is dat hij soms door roestvorming niet meer goed bruikbaar is. Wel is de metalen cord lock een stuk mooier om te zien vindt ik zelf.

Wij hebben de koordstoppers in zoveel modellen dat je het haast zo gek niet kunt bedenken. Een koord stopper in de vorm van een koe, een beer of een bot zijn enkele voorbeelden van koordstoppers die ik zomaar in de collectie kan hebben.

Ben je een wat stoerder iemand kan het zomaar zo zijn dat je meer aangetrokken wordt tot een cord lock in de vorm van een granaat.

Dan heb je de bekende kleur koordstopper en dat is natuurlijk een zwarte koordtopper. Maar ook de roze, gele, blauwe, groene, gele, paarse, bruine, grijze, rode en witte koordstopper hebben wij liggen. 

Tevens hebben we de transparante modellen ofwel de modellen in doorzichtig kunststof. Deze heb je in het neutraal maar ook in allerlei kleuren. Zo heb je bijv. de cord lock bal transparant gekleurd waar bijna alle kleuren in verkrijgbaar zijn.

Naast de koordstopper is er ook de koordeinde. Deze zijn om aan het eind van een koord te doen zodat hij niet de koordsleuf in kan schieten.

Je leest het al. Vele koordstoppers, cord lock, koordeinde, cord end en hoe je het ook zegt. De functie blijft altijd het zelfde. Het vergrendelen of stoppen van een koord. 

Pagina 1 van 3
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »