Familietent

Er breekt een dag aan wanneer je de kleine tent inruilt om met het hele gezin op vakantie te gaan. Het wordt tijd om op zoek te gaan naar de perfecte familietent, maar hoe vind je die?

De eerste stap bij het vinden van een geschikte familietent is het kiezen van het formaat van de tent. Ga je met 4 personen op vakantie is het vaak raadzaam om naar een 5-persoons tent of zelfs een 6-persoons tent te kijken.

De tweede stap is het kiezen van het tentdoek waarvan de tent vervaardigd is. Een tent uit kunstvezel tentdoek zal sneller drogen, is lichter van gewicht en heeft een kleiner pakvolume. Een tent uit een katoen doekmateriaal daarentegen blijft koeler wanneer de zon op de tent staat. Daarnaast heb je minder last van condensvorming en heeft de tent ook een hogere levensduur.

Vervolgens ga je kijken naar het gemak van opzetten van de tent. Een keuze die je kan maken is bijvoorbeeld de tunneltent, deze is eenvoudig te bouwen en biedt een zee van ruimte. Wel ben je met een grote tunneltent nog altijd ruim een half uur bezig om deze mooi strak op de kampeerplaats te bouwen.

Om minder tijd kwijt te zijn aan het bouwen van de tent kan je ook kiezen voor een opblaasbare tent. Deze kan je in maximaal 15 minuten neerzetten. Hierdoor is deze ook geschikt om een weekendje weg te gaan.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »