Vaststaande messen

Een vaststaand zakmes heeft een indrukwekkende uitstraling en kan prima dienen als sierobject of voor bepaalde outdoor-activiteiten. Het voordeel van een vaststaand mes is dat deze veel sneller bruikbaar is aangezien je niet nog het lemmet uit de schaft dient te halen alvorens je hem bruikbaar hebt. Het mes is visueel aantrekkelijk en altijd goed zichtbaar.

Een vaststaand mes heeft een bepaalde functie, je ziet veel vaststaande messen in de keuken waar je natuurlijk voor de hygiëne ook geen inklapbare messen wil hebben, je ziet veel vaststaande messen voor diegene die survival tochten doen, en natuurlijk hebben bepaalde militairen ook vaststaande messen. De Seals is een van de groepen militairen die het vaststaand mes gebruikt om te overleven en daarnaast indien nodig als wapen.

Een vaststaand mes is echter niet geschikt voor gebruik in dorpen en/of steden. Een vaststaand mes kan agressie van anderen uitlokken en daarmee is de kans op een incident met wapen veel te groot wanneer je in een druk gebied een vaststaand mes draagt. Ook is dit natuurlijk niet toegestaan wat heel begrijpelijk is.

Denk dan ook na voor je een mes koopt. Waarvoor wil jij een mes aanschaffen? waar dient het mes tegen bestand te zijn en wat wil je er mee kunnen doen. Als sierobject is een mooie dolk uitermate geschikt. Voor een bushcraft weekje veel minder. Dan kan je beter een goed survivalmes aanschaffen.

Machete zijn bijv. voor bushcraft wel geschikt. Voor het bijwerken van wilde struiken in de tuin kan je deze ook prima gebruiken, en bepaalde machete zijn zelfs als zaag te gebruiken.

Welk mes, vouwbaar of vaststaand je ook koopt. Denk altijd goed na wat je doet met dat mes. Berg hem ook goed op wanneer je hem niet gebruikt en houdt het uit de buurt van kinderen.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »