Lichtgewicht tent

een lichtgewicht tent schaf je met een bepaald doel aan. Je wilt bijvoorbeeld gaan backpacken door de natuur en onderweg de tent kunnen opbouwen waar ook maar een klein stukje vlak terrein vindbaar is. Dan is het raadzaam om een lichtgewicht 1-persoons tent of 2 persoons tent te kiezen. Deze tenten zijn compact en hierdoor makkelijk te plaatsen.

Je hebt lichtgewicht tenten die zelfdragend zijn en die je eventueel zonder haringen kunt plaatsen als dit echt niet anders kan. Je hebt lichtgewicht tenten met het zogenaamde tunnelsysteem, enorm snel te bouwen en meestal kan de binnentent in de buitentent blijven hangen zodat je minder tijd kwijt bent met op en afbreken van de tent. Je hebt lichtgewicht tenten met een polyurethaan coating en tenten met een silicone doek.

Enorm veel verschil dus bij de opties die je hebt om uit te kiezen wanneer je een lichtgewicht tent koopt.

Voor een  gezin op fietsvakantie kijk je naar een wat ruimere lichtgewicht tent of 2 kleine tenten waarvan 1 tent bijv. stahoogte biedt. voor iemand die minimaal gaat kamperen kijk je naar een ultralichtgewicht tent die ten hoogste 1.5 kilo weegt.

Lichtgewicht tenten zijn er dan ook voor elk doel dat je hebt, voor elke vakantie die je gaat maken. 

Merken als Terra Nova, welke al jaar en dag elke prijs in de wacht sleept als het gaat om lichtgewicht tenten, en Nordisk die o.a. met de Nordisk Telemark een niet meer uit backpack land weg te denken tent biedt, zijn de topmerken die je kunt bekijken als je een lichtgewicht tent koopt. 

Merken met een kwalitatieve afwerking, goed ontworpen product waarvan je lang kunt genieten. 

Wel dien je bij een lichtgewicht tent rekening te houden met een lagere levensduur dan dat een katoenen tent biedt. Ook zal je condensvorming ervaren aangezien lichtgewicht tenten minder ventilatiepunten hebben dan tenten die wat meer gewicht mogen hebben.

In onze categorie Lichtgewicht tenten vindt je de beste kwaliteitstenten tegen de allesvoordeliger.nl lage prijs.

Pagina 1 van 3
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »