Een mooie sieraad zoals een Ring.

Een ring gemaakt van metaal is een gangbare keuze wanneer je een ring gaat kopen. Maar wanneer je voor een metalen ring kiest, voor welk metaal kies je dan?

 
Stalen ringen.

Je hebt ringen gemaakt van staal, wat natuurlijk resulteert in een lagere winkelverkoopprijs. Je kunt dan bijv. wat vaker een andere ring aanschaffen en matchen met bijv. je kledingstijl of je gevoel van de dag.

Bij een stalen ring is de kans op verkleuren wel groter dan bij edelmetalen zoals bijv. goud, zilver en platina. Naast het verkleuren van de ring naar bijvoorbeeld een zwart of koperkleur zie je ook sneller een dof geworden ring.

 
Verzilverde ring.

Om het verkleuren van een metaal en het dof worden daarvan tegen te gaan kan je een verzilverde ring kopen. Toch ook wanneer je kiest voor een verzilverde ring of je hebt een ring laten verzilveren dan zal je zien dat ook die gaan verkleuren en dof worden echter minder snel en pas wanneer de zilveren laag slijt of beschadigd raakt. Een verzilverde ring is iets hoger geprijsd echter zal je daar ook wat meer plezier van beleven.

 
Zilveren ring.

Een zilveren ring zal niet zo snel verkleuren en al heeft hij dat wel gedaan is het weer in originele kleur terug te krijgen. Zilver heeft ongeveer 1 zeventigste van de waarde van goud en is hierdoor nog steeds een mooi alternatief op de gouden ring. Wel is er ook een tegenargument te bedenken natuurlijk. Zilver is namelijk voor vele mensen niet zo mooi. het is dan ook een kleur die in de kranen, schroeven en tal van andere producten ok al zit. Een gewone metaalkleur. Zilver roest echter in tegenstelling tot heel veel andere metalen niet. Wel kan zilver een behoorlijke irritatie of verkleurde huid veroorzaken bij een deel van de mensen. Mijn vader krijgt bijv. groene vingers ervan (handig als de tuin gedaan moet worden)  en bij hem wordt zilver ook gewoon zwart.

 
Vergulde ofwel doublé ringen.

Naast het verzilveren van een ring kan een ring ook worden verguld met goud. Dit ziet er al wat duurder en exclusiever uit echter je dient er rekening mee te houden dat dit nooit voor heel lang is. De goudlaag zal slijten en dan ziet de ring er niet zo mooi meer uit. Sommige ringen zijn dubbel verguld echter het hedendaags aanbod verguld goud of doublé zoals het vaak wordt genoemd is niet super slijtvast en snel zal je de kleur van het onderliggende metaal door de double laag heen zien. Ik persoonlijk vindt dat met de hedendaagse prijs van een vergulde ketting niet zo erg omdat ik de gedachte heb dat als ik de ketting een aantal keer kan dragen en daarnaast meerdere kettingen kan kopen dat ik beter af ben. Ik kan namelijk een soort mix en match doen met sieraden en kleding. Wel snap ik heel goed hoe vervelend het is dat een mooi sieraad met enkele keren dragen al lelijk begint te worden of zelfs al is.

 
Gouden ring.

Vanwege het snel lelijk worden van een vergulden ring kiezen veel mensen voor een gouden ring. Ik kan ze overigens geen ongelijk geven. Goud blijft mooi, is slijtvast en waar een doublé ring bijv. na een maand al niet veel waarde meer heeft, zal de waarde van de gouden ring voornamelijk meer waard worden.

 
De goudkleur.

Er zijn vele Kleuren gouden ringen te krijgen. Je hebt bijv. een geelgouden ring, een witgouden ring en een rose gouden ring. Je hebt de ringen dan ook in 8 karaat goud en tot 24 karaat goud.

Hoe hoger het karaat getal des te meer is het percentage goud dat wordt gebruikt. 24 karaat is puur goud en 8 karaat is bijvoorbeeld een goudlegering. Je ziet in de kleur bij 8 karaat een wat doffer goud dan bij 24 karaat.

 
Prijs van een gouden ring.

Je kunt de goudprijs van puur goud x 0.333 doen en dan heb je de prijs van 8 karaat goud. Dat is dan ook een voordelige keuze wanneer je minder te besteden hebt en wel iets moois wil aanschaffen.

Naast het 8 karaat goud zie ik regelmatig de 9, 10, 12, 14, 18 en 22 karaat gouden ringen. De prijzen wat het goud betreft lopen op naar gelang het aantal karaat stijgt.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »