Friteuse en airfryer

Een heerlijke frikandel of de alom bekende kroket. Wie is er nu niet verzot op een lekkere snack uit het friituur. Waar we lang geleden nog de frituurpan op het gasstel hadden gebruiken we al jaren de elektrische friteuse en sinds enkele jaren ook de Airfryer. 

Wat zijn de voor en tegen argumenten voor de friteuse en voor de airfryer.

Wanneer je houdt van een lekkere kroket vertrouw ik nog altijd op de traditionele friteuse. De kroket geeft daar een ietwat betere smaak naar mijn mening en heeft ook een beetje meer knapperig effect. Daartegenin kun je in een airfryer weer enorm lekkere gerechten maken en het is mij zelfs gelukt een brood te bakken in een airfryer.

In vergelijking daarmee is de airfryer wel een heel stuk gezonder doordat je veel minder vet binnen krijgt en ook is de heteluchtfriteuse een stuk voordeliger in gebruik aangezien bij de traditionele frituurpan de frituurolie en/of frituurvet niet goedkoop zijn.

Wat mij betreft is de schoonmaak van de airfryer stukken eenvoudiger dan bij de frituurpan. Daar moet je het vet eruit halen en proberen weer in een fles terug te doen zodat je het kan wegbrengen en vervolgens de pan goed zuiver maken. Een airfryer kan je vaak simpel even schoonvegen en als je een handig inzetbakje gebruikt doe je dat bij het vuil of in de afwas.

Je ziet het. Er zijn voor en tegen argumenten. Maar wat de keuze wordt laat ik graag aan jou over.

En wanneer je het echt niet weet neem je een traditionele frituurpan voor de snacks en alle andere lekkernijen bereid je eenvoudig in de  airfryer.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »