Tent zoeken op aantal personen

Op zoek naar een tent? wanneer je niet bekend bent met de materialen of merken is het eenvoudig op een tent aan te schaffen die voldoet aan het aantal personen waarmee je de tent gaat gebruiken.

Je hebt 1-persoons tenten. Dat zijn over het algemeen de lichtgewicht tenten die je gebruikt voor een wandelvakantie of fietsvakantie.

Dan krijg je de 2-persoons tenten. Vaak zijn ook dat lichtgewicht tenten maar een uitzondering is de bijzettent. Een bijzettent is meestal een kleine koepeltent. Plaats je deze tent meerdere weken aan een stuk kan je het best kiezen voor een katoenen tent. Een 2-persoons tent wordt vaak ook wel voor slechts 1 persoon gebruikt.

Bij een 3-persoons tent heb je ook een keuze uit lichtgewicht tenten, maar ook koepeltenten en tunneltenten zijn er voldoende te vinden voor 3 personen. Er zijn zelfs 3-persoons familietenten zodat je in de tent ook kunt staan.

De 4 persoons tenten zijn meestal familietenten echter er zijn ook 4-persoons lichtgewicht tenten, 4-persoons koepeltenten en 4-persoons opblaasbare tenten.

5-persoons tenten zie je minder. Wel zijn deze ideaal voor een gezin met 1 kind. De ouders kunnen de grote 3-persoons slaapcabine gebruiken en zoon of dochter lief een 2-persoons slaapvertrek

6-persoons tenten zijn de echte gezins-of familie tenten die vaak gebruikt worden voor een vakantie van meerdere weken op 1 kampeerplaats. Er zijn 6-persoons tipi-tenten, 6 persoons opblaasbare tenten, 6-persoons tunneltenten en ook 6-persoons koepeltenten. Meestal gebruik je een 6 persoons tent met een gezin waar 2 kinderen meegaan op vakantie.

Verder zijn er natuurlijk ook nog grotere tenten te koop. 8-persoons tenten zie je veel in Engeland, groepstenten vaak bij de scouting.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »