Veilig drinkwater door de waterfilter

 

Veilig drinkwater is cruciaal.

Op veel plaatsen is ons drinkwater echter niet veilig en moeten wij dit veilig maken. Bekende merken als Kathadyn, Steripen en Camelbak hebben geschikte waterfilters om ons drinkwater te filteren waar wij ook zijn.

Een waterfilter voor aan de waterleiding of een waterfilter voor tijdens de vakantie. 

Er zijn vele varianten waterfilters te krijgen. Je hebt grotere filters voor thuis gebruik of in een camper of caravan alsook waterfilters die compact zijn zodat je ze kunt meedragen tijdens de outdoor vakantie.

Waterfilters die filteren met UV licht.

Steripen heeft waterfilters die filteren door middel van UV licht. Deze filters doden tot 99,9% van de bacteriën en virussen. De Waterfilters zijn compact, handzaam en eenvoudig in gebruik. Wel dien je bij een UV waterfilter een voorfilter te gebruiken.

Waterfilters met keramische- of koolstoffilter.

Er zijn vele vormen van waterfilters zoals een keramiek filter en een koolstof filter. Voor elk type filter is het van belang om te kijken of dit ook geschikt is voor het gebied waarin je de filter gaat gebruiken. Een standaard filter kan voldoende zijn in veel Europese landen maar wanneer je naar Amerika, Afrika of Azië gaat raden wij je aan een degelijke waterfilter van Katadyn aan te schaffen. Ook de filters van Camelbak bevatten filtersystemen van deze producent.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »