Slapen tijdens de vakantie

Slapen tijdens de vakantie is naast eten en onderdak het belangrijkste dat er is. Heb je geen goede nachtrust zal je namelijk ook een minder plezierige vakantie hebben. Gebroken in de ochtend, uren voor je weer lekker in je vel zit, niet echt iets waardoor je leuke herinneringen over houdt aan de vakantie.

Een leuke vakantie begint dan ook met 3 belangrijke aspecten.

1) Tijdens de vakantie heb je onderdak nodig. Een plaats om te schuilen bij regen, een gezellige ruimte waar je kunt ontbijten, spelletjes kunt spelen of gewoon je roes kunt uitslapen. Wij hebben hiervoor de beste tenten geselecteerd tegen de laagste prijzen.

Een vakantie met de rugzak doe je met een lichtgewicht tent. Ga je met je gezin naar een camping kies je voor een familietent.

2)Tijdens de vakantie is goed eten voornaam. Je kunt natuurlijk gaan voor gemak en eten waar je op dat moment bent. zo krijg je vaak een goede impressie van de plaatselijke cuisine. Leuker en een stuk voordeliger is het wanneer je zelf je eten bereid en dat heerlijk op je kampeerplaats nuttigt. Hiervoor heb je kookapparatuur nodig, hetzij een barbecue, een brander, of een kookkomfoor. Daarnaast heb je servies en bestek nodig eventueel aangevuld met een drinkfles of een drinkbeker.

3) Wanneer je op reis bent, met de tent, een vliegvakantie of welke vakantie dan ook is goed slapen misschien wel het meest belangrijke dat er is. In een hotel heb je vaak een bed dat waardeloos is qua comfort, in een hostel lakens die niet echt schoon te noemen zijn, en ga je met de tent zou je op de grond liggen als je niet iets meeneemt om op, en om in of onder te slapen.

Een luchtbed is het meest verkocht om op te slapen. je hebt luchtbedden met elektrische pomp. Heerlijk dik zodat je makkelijk kunt opstaan. Luchtbedden voor op het water. Totaal niet geschikt om lekker te kunnen slapen. Luchtbedden die zijn geïsoleerd zodat de kou niet zo makkelijk doortrekt. Ideaal voor een lichtgewicht reis naar een koud gebied. Slaapmatten, goedkoop maar niet echt comfortabel en ook nog zelfopblazende matten. Die hebben een prima comfort afhankelijk van welk type je kiest. Wij leggen u dat graag uit als u daarover vragen heeft. Kunnen we direct de aanschaf van een goede reiskussen en geschikte slaapzak bespreken.

In deze rubriek vindt je de PVC luchtbedden, meestal voorzien van een velours bovenlaag. Een goed niet te dure oplossing voor kinderen die op schoolkamp gaan, logeren bij een ander en een logee ontvangen, en nog vele andere uitstapjes. Let wel: deze luchtbedden zijn niet geschikt voor op het water.

Wanneer je kiest voor een luchtbed is het raadzaam om naar de maat van de ruimte waar je dit product wil gaan gebruiken is. Een extra dik luchtbed, meestal voorzien van elektrische pomp is bijvoorbeeld minder geschikt voor in een slaapcabine van een kampeertent. De luchtbedden zijn te hoog en de randen van een tent lopen schuin waardoor bij 30 cm hoogte al minder ruimte is.

Kies je voor een luchtbed zonder ingebouwde pomp raadt ik u aan goed te kijken naar de pomp die u aanschaft om het luchtbed te vullen tijdens de vakantie. Een elektrische pomp is niet overal bruikbaar. Is er geen stopcontact kun je ook de stekker niet daarin steken. Een double action pomp of een voetpomp is wel heel makkelijk in gebruik, en overal te gebruiken. Een voetpomp zal u minder kracht kosten, een double action luchtpomp vult het luchtbed sneller. Een keuze die eenvoudig is, maar wel doordacht moet zijn.

Ook bij de keuze uit hetgeen u warm houdt gedurende nacht is er genoeg om te kiezen. Je kunt kiezen voor een slaapzak. Die heb je in vele modellen zoals een taps lopende slaapzak die wij ook wel mummy model noemen. Een recht model wat wij een dekenmodel noemen, en bij de dekenmodellen zijn er ook type verkrijgbaar met capuchon. de deken met kap.

Naast slaapzakken kun je kiezen voor een dekbed, en natuurlijk hoort daar een hoeslaken. Een slaapzak houdt minder warm. de lucht kan namelijk aan de zijkant ontsnappen. Wanneer het warm is kan dit echter wel prettig zijn. Is het te koud kun je als optie ook een lakenzak meenemen. een hele dunne slaapzak waar je in gaat liggen om onder je dekbed te kruipen.